God kaka å kladdig i ett
Mörka kladdkak smeten:
4 ägg
5 dl socker
3 tsk v.socker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
1,5 dl kako
200g smör
Sätt på ugnen 175 grader.
Smält smöret, låt d svalna lite grann.
Rör ihop alla ingredienser i nämnd ordning me träslev.
Låt stå medan du lagar den vita varianten (blir tjockare)
Vita kladdkaka smeten:
100g smör
150 g vit choklad
2 ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl
Smält smöret.
Hacka chokladen grovt å låt den smälta i det varma smöret.
Tillsätt de övriga ing.
Sätt denna smet i en brödform(går säkert i annan form å) och klä den med bakplåtspapper.
Häll hälften av mörka smeten, sedan all vit smet å resten av mörka smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30min.
Den får vara rätt kalddig
Då den svalnat sätter man den i kylskåpet där den får stå till följande dag.
Kan äta den samma dag men då e den rätt kladdig..
Kankse d passar bra me lite grädde eller glass till å ??
4 ägg
5 dl socker
3 tsk v.socker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
1,5 dl kako
200g smör
Sätt på ugnen 175 grader.
Smält smöret, låt d svalna lite grann.
Rör ihop alla ingredienser i nämnd ordning me träslev.
Låt stå medan du lagar den vita varianten (blir tjockare)
Vita kladdkaka smeten:
100g smör
150 g vit choklad
2 ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl
Smält smöret.
Hacka chokladen grovt å låt den smälta i det varma smöret.
Tillsätt de övriga ing.
Sätt denna smet i en brödform(går säkert i annan form å) och klä den med bakplåtspapper.
Häll hälften av mörka smeten, sedan all vit smet å resten av mörka smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30min.
Den får vara rätt kalddig
Då den svalnat sätter man den i kylskåpet där den får stå till följande dag.
Kan äta den samma dag men då e den rätt kladdig..
Kankse d passar bra me lite grädde eller glass till å ??
Kommentarer
Trackback